Home > Miljø > Hvordan er nyresvikt i Pets diagnostisert?

Hvordan er nyresvikt i Pets diagnostisert?

Kronisk nyresvikt er vanlig blant eldre dyr, og det er to store diagnostiske verktøy som brukes til å identifisere det: blod testing, og en urinprøve. Nyresvikt er også kjent som nyresvikt, og eldre dyr bør regelmessig testet for tidlig tegn på nyresvikt at problemet kan rettes. Vanligvis er utbruddet av nyresvikt treg, og ofte vanskelig for pet eiere å identifisere. I tilfeller av akutt nyresvikt eksempel som følge av inntak av giftstoffer som frostvæske og giften virker sykdommen svært raskt, og i begge tilfeller er nyresvikt vanskelig å behandle når dyrene begynner å vise symptomer.

Nyrene fungerer som filtre for kroppen, og også regulere balansen av salter i kroppen. Når funksjonen av nyrene er brutt, vil toksiner begynne å bygge opp i blodstrømmen. Disse giftstoffene kan svekke kroppen, som fører til bakteriell infeksjon i andre organer. Vanligvis er det første tegn på nyresvikt som kjæledyr eiere merker en økt tendens til å drikke vann, kombinert med rikelig urinering. Dyret drikker mer vann fordi høyere konsentrasjonen av giftstoffer i blodet Fools hjernen til å tro at ikke nok vann blir inntatt. Imidlertid er giftstoffene ikke skylles med økt vann, fordi nyrene ikke fungerer. Andre tegn på nyresvikt med apati, nedsatt appetitt, depresjon, og muskelsvakhet.

Hvis nyresvikt er mistanke, en blodprøve er tatt sammen med en urinprøve. Begge prøver må analyseres på en nøyaktig diagnose. Urinen er testet for blod-området nitrogen, urea og kreatinin, og konsentrasjonen av urinen er også målt. Fortynne urinen med unormale nivåer av disse stoffene er et tegn på nyresvikt. Dersom blodprøven viser høye nivåer av metabolske toksiner, kan veterinæren være ganske sikker på at dyret lider av nyresvikt, og behandlingen alternativer kan diskuteres.

I de fleste tilfeller er nyresvikt irreversible. Behandlinger kan bidra til å forsinke prosessen, men ikke å stoppe det helt, med mindre det har vært forårsaket av en bakteriell infeksjon. Noen medikamenter kan brukes til å kontrollere det, sammen med intravenøs administrering av væsker og dialyse. Noen veterinær sykehus kan fjerne et sykt nyre, og spesialiserte sykehus tilbyr nyretransplantasjoner. Endringer i dyrets kosthold kan også hjelpe. Dyr med kronisk nyresvikt kan ha flere år på en tilfreds liv hvis sykdommen blir fanget tidlig.

Categories: Miljø Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.