Home > News > Hva er Hematospermia?

Hva er Hematospermia?

November 29th, 2009 Leave a comment Go to comments

Også kjent som hemospermia, er hematospermia en tilstand der blodet er utbrøt sammen med sæd. Mens forekomsten av blod i sæden kan være alarmerende, er opphavet til problemet normalt mindre i naturen og kan korrigeres enkelt. I noen tilfeller er utseendet av blod i sæd kortsiktige og rydder opp uten noen behandling i det hele tatt.

Det er flere årsaker til at hematospermia kan forekomme. En av de mer vanlige opprinnelsen til tilstanden skyldes en infeksjon i prostata. Når dette er tilfelle, kan medisiner raskt kurere infeksjonen og eliminere utseendet av blod.

kirurgiske prosedyrer som involverer prostata kan også føre til hematospermia. Dette gjelder spesielt etter en biopsi på prostata. Som traumer til prostata passerer, forekomsten av blod blandes inn i ejakulere vil forsvinne.

Hematospermia forårsaker også betennelse i urinrøret. Som med en prostate infeksjon, vil medisiner som regel leges problemet på kort tid. I tilfelle er det en slags blokkering i urinrøret eller sædblærene, kan en lege normalt identifisere problemet med eksamen og iverksette tiltak for å fjerne blokkeringen.

Annet enn blod i sæd, er det ingen reelle hematospermia symptomer som sannsynligvis vil dukke opp. I motsetning til andre situasjoner, er det vanligvis ingen smerter involvert eller noen form for ømhet i penis eller testikler. Hvis tilstanden skyldes en prostate infeksjon, kan det være noen lav-grade smerte, men noen menn opplever noe ubehag i det hele tatt.

Sammen med medisiner, kan hematospermia behandling omfatte slike strategier som prostata massasje. Avhengig av opprinnelsen til problemet, kan en lege anbefaler ingen behandling i det hele tatt. For eksempel, hvis utseende blod i sæd er kort tid etter en prostata biopsi, kan legen kjøre tester, slik at ikke infeksjon. Hvis ikke infeksjon blir funnet, er legen trolig å gi råd til pasienten at blodet vil forsvinne over tid, vanligvis etter fire eller fem flere utløsninger har skjedd.

Selv hematospermia er sjelden et tegn på alle typer alvorlige helsemessige problemet, er det viktig for menn å oppsøke lege etter merke blod i sæd. Ved å kjøre en Urinalysis, undersøker prostata for mulig infeksjon eller traume, og sjekke urinrøret for blokkeringen, kan problemet bli raskt avklart før er det muligheter for ytterligere komplikasjoner å ta plass. Selv om ingen behandling er nødvendig, beroligelse innhentet fra legen at det er ingenting alvorlig galt vil gi en stor emosjonell lindring til pasienten.

Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.