Home > Sykdom > Hva er Burning Mouth Syndrome?

Hva er Burning Mouth Syndrome?

Brennende munn syndrom er en uvanlig tilstand som noen ganger mystifies leger og kan være svært frustrerende og vanskelig for dem som berøres. Den kan også kalles brenne leppene eller tungen brenner. Vitenskapelige navn for tilstanden omfatter stomatodynia og glossodynia.

Symptomer på brennende munn syndrom kan påvirke ulike deler av munnen eller i hele munnen. Områder berørt kan inkludere leppene, tungen, ganen, og /eller hals og disse kan alle vise en brennende smerte. Munnen kan føle veldig tørre, og kan ha en svak metallisk smak. Noen mennesker mister hele eller deler av deres oppfatning av smak. Andre symptomer kan være smerter som vanskeligere etter hvert som dagen skrider frem, smerte spesielt på tuppen av tungen, og ekstra tørste. Tilstanden kan vare i mange år, men være preget av perioder med bedring.

Årsak kan være vanskelig å finne, men kan følge av munntørrhet, kan like være forårsaket ved å ta visse medisiner regelmessig, ernæringsmessige underskudd, lav skjoldbrusk eller andre hormonelle lidelser, over børsting og noen ganger av gjær infeksjoner. Av og til forhold som depresjon eller angst opprette brennende munn syndrom. Når en underliggende tilstand som er årsaken brennende munn syndrom kalles sekundær, men når ingen underliggende forholdene finnes ansvarlige det kan kalles primære brennende munn-syndrom.

Diagnosen er vanligvis laget ved å se etter underliggende årsaker, men det ikke et eneste test for å avgjøre om syndromet eksisterer. Snarere kan leger og tannleger diagnostisere tilstanden ved elimineringsmetoden. Behandling for tilstanden vil variere avhengig av årsak og kan inneholde ulike medisiner eller behandlinger for underliggende forhold som kan løse problemet. Når ingen årsak kan finnes, kan andre medikamentell behandling være forsøkt å lindre smerte.

Selv om munnen smerte ville ikke virke som en ødeleggende tilstand, brennende munn syndrom som ikke blir bedre med ulike behandlinger kan være. Folk ofte ha nytte av støtte gjennom smerte ledergrupper, og kan i tillegg få hjelp ved å prøve å lede så normalt liv som mulig, og ved å delta i spenningsgløding aktiviteter som Tai Chi Chuan eller yoga. Noen mennesker får hjelp av behandlinger og bly veldig vanlig, usvekket liv.

Det er vanskelig å fastslå om det finnes noen risikofaktorer for brenning munn syndrom ettersom tilstanden kan forårsakes av så mangt. Personer som har ekstra smaksløkene og kalles super smakere fordi smakssansen er så akutt kan være litt mer utsatt. Ingen risiko er akkurat forhindres, bortsett fra røyking, noe som i stor grad ha innvirkning på munnen på en rekke måter.

Categories: Sykdom Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.